Skip to content
ceramic-coating-application

Servicii

Detailing exterior

 • Decontaminare
 • Corectia lacului 
 • Aplicare ceramica
 • Jante

Detailing interior

 • Eliminare odori
 • Reconditionare plastice
 • Indepartarea zgarieturilor
 • Reconditionare piele

Intretinere auto

 • Stati fara griji , aveti garantie de pana la 2 ani pentru serviciile MTH Garage

Services MTH Garaj detailing auto

Va asteptam cu drag in garajul nostru pentru a gasi impreuna solutii pentru a readuce masina la stralucirea de alta data .

Inregistrarea proceselor de exexcutie

Inregistrarea proceselor de exexcutie

Autorizatie si Acreditare

Autorizatie si Acreditare

Garantia lucrarilor

Garantia lucrarilor

Servicii complete 

Servicii complete 

Angajati atestati

Angajati atestati

Satisfactie financiara

Satisfactie financiara

Ce este detailingul

Detalierea auto este un proces avansat de îngrijire a mașinii. Domeniul său de aplicare este mult mai larg decât spălarea temeinică a caroseriei și curățarea interiorului vehiculului. Detailingul auto este un domeniu relativ tânăr de servicii care câștigă popularitate. Tot mai mulți oameni profită de ocazia de a reda strălucirea mașinilor lor. Ce este detalierea mașinii? Care sunt beneficiile îngrijirii avansate a mașinii?

Istoria mijloacelor de înfrumusețare a vopselei corporale datează din vremea căruțelor trase de cai. Ceara pe bază de grăsime animală, inventată în Germania la începutul secolului al XIX-lea, a fost primul preparat destinat îngrijirii vopselelor de vopsea. De-a lungul anilor, tehnologia polimerilor, nanotehnologia și multe alte soluții moderne au fost folosite în produsele de conservare a vopselei auto. Detaliile auto nu sunt doar preparate folosite pentru îngrijirea și protejarea vopselei sau a țesăturilor, a pielii sau a materialelor plastice utilizate pentru finisarea interioarelor auto. Restabilirea profesională a unei mașini la strălucirea și curățenia impecabilă necesită cunoștințe de specialitate, echipamente adecvate și timp.

Detaliile profesionale pot restaura chiar și un vehicul vechi de zeci de ani într-o stare ca și cum tocmai ar fi părăsit fabrica . 

Ce este detalierea mașinii?

Detalierea auto este un proces complex de curățare, renovare și întreținere a tuturor elementelor exterioare ale vehiculului, precum și a interiorului acestuia. Vă permite să creșteți valorile estetice și funcționale ale vehiculului. Datorită acestui fapt, durata de viață a componentelor mașinii este prelungită. Starea impecabilă ajută și la menținerea unei valori mai mari, ceea ce este important atunci când vindeți mașina. 

Detaliile nu sunt doar pentru mașini. De asemenea, proprietarii de motociclete, bărci, quad-uri sau vehicule comerciale pot folosi cu succes acest tip de servicii.

Detalierea profesională a mașinii constă în îngrijirea interiorului vehiculului, precum și în curățarea acestuia din exterior. Detaliile interioare implică curățarea amănunțită, regenerarea și întreținerea cabinei vehiculului și a spațiului pentru bagaje. Detaliile externe, la rândul lor, se concentrează pe îngrijirea stratului de vopsea, a ferestrelor, a roților, precum și a elementelor cromate sau a altor elemente. Obținerea celor mai bune rezultate necesită multă muncă, așa că prețurile serviciilor avansate nu sunt mici. 

Avantajele detalierii mașinii sunt:

 • îmbunătățire semnificativă a aspectului caroseriei și interiorului vehiculului,
 • protecția elementelor auto împotriva uzurii și a condițiilor meteorologice,
 • reducerea riscului de abraziune și deteriorare.

Timp de mulți ani, procesul de îngrijire a mașinii s-a limitat la spălarea caroseriei, curățarea și aspirarea interiorului și, eventual, aplicarea de ceară pe vopseaua mașinii spălate. Serviciile cuprinzătoare de curățare, renovare și întreținere au fost cel mai adesea destinate mașinilor de lux sau de colecție. 

Odată cu dezvoltarea și popularizarea tehnologiei și numărul tot mai mare de companii care oferă detalii auto, prețurile serviciilor standard sunt la îndemâna majorității proprietarilor de mașini. Merită să folosiți detalii atunci când doriți ca mașina dvs. să-și recapete gloria de odinioară și să mulțumească ochiul. 

Detalierea mașinii în practică – care sunt cele mai populare tratamente de îngrijire?

Detalii exterioare auto

Detaliile exterioare se concentrează în mare măsură pe vopseaua vehiculului. Caroseria, precum și roțile, barele de protecție, geamurile și oglinzile sunt cele mai vulnerabile la zgârieturi și murdărie. Elementele exterioare ale caroseriei vehiculului intră în contact cu praful, murdăria, umezeala și sarea de drum. În plus, particulele de gudron, asfalt și plăcuțele de frână uzate se pot lipi de caroserie. 

Caroseriile neglijate necesită de obicei multă muncă, ceea ce afectează costul detalierii mașinii.

Înainte de a începe lucrările de corectare a vopselei, trebuie efectuată o spălare în cinci etape și o curățare de detaliu, cunoscută și sub denumirea de decontaminare. Întreaga caroserie trebuie spălată temeinic, inclusiv locurile greu accesibile, cum ar fi pasajele roților, grilele de admisie a aerului din bara de protecție, emblemele de suspensie și frână, benzi și vârfuri de evacuare. După spălare, toată caroseria mașinii este bine uscată.

Apoi, este crucial să eliminați cei mai deranjanți contaminanți din gudron, asfalt și așchii de plăcuțe de frână. Următoarea etapă este lutul caroseriei, adică utilizarea unui compus de lustruit special conceput în cantitatea corespunzătoare. 

Argila nu numai că vă permite să îndepărtați cea mai supărătoare murdărie, dar face și vopseaua să strălucească. Acest lucru se realizează prin îndepărtarea murdăriei din micro-fisurile din vopsea. Nu este posibil să obțineți acest tip de efect prin simpla spălare a mașinii. Etapa finală este spălarea întregii mașini din nou și apoi uscarea acesteia. 

Elementele caroseriei care nu vor fi supuse corectării vopselei trebuie protejate corespunzător. Prin urmare, lămpile, mânerele ușilor și grilajele de admisie a aerului trebuie acoperite cu bandă de protecție specială. Abia atunci vehiculul este pregătit pentru corectarea vopselei.

Grade de corectare a vopselei

Corectarea vopselei este o procedură de bază de detaliere externă care vă permite să eliminați zgârieturile mai mici și mai mari. O evaluare profesională a vopselei mașinii dumneavoastră vă va ajuta să determinați cât de multă muncă va fi necesară. Sfera serviciului depinde și de nevoile dvs. și de câți bani doriți să cheltuiți pentru întreținerea vopselei mașinii dvs. Cele mai des sunt oferite două variante ale acestui serviciu:

 • Corecție într-o singură etapă – implică îndepărtarea mecanică a zgârieturilor, a depunerilor de apă dură sau a altor imperfecțiuni. Pe vopseaua corectată se aplică preparate profesionale. Operația se realizează cu ajutorul unui polizor rotativ sau a unui dispozitiv cu dublă acțiune. Ultima soluție este considerată mai eficientă. Lustruirea specializată a vopselei necesită utilizarea unor vârfuri sau tampoane speciale de lustruit cu parametri de abraziune corespunzători. Presiunea dispozitivului rotativ de lustruit pe caroseria mașinii este, de asemenea, crucială. Corecția vopselei într-o singură etapă vă permite de obicei să eliminați definitiv mai mult de jumătate din zgârieturi și să restabiliți adâncimea de culoare pierdută. Costul acestui serviciu începe de la aproximativ 500 Lei. Prețul depinde de dimensiunea vehiculului și de starea vopselei.
 • Corecție în două etape – acesta este un proces mai avansat care durează mult mai mult. Efectul este de a elimina cât mai multe zgârieturi, zgârieturi și gropi. Apoi lacul este finisat la un luciu ridicat. Datorită acestui fapt, stratul de vopsea arată adesea mai bine decât atunci când mașina a părăsit showroom-ul. După o renovare completă, un strat special de ceară sau polimer este adesea aplicat pe vopsea după o renovare completă. Datorită acestui fapt, efectul lucrării este vizibil mult mai mult timp. Costul serviciului variază. De obicei, ar trebui să vă așteptați să cheltuiți nu mai puțin de 1.000 Lei.

Studiourile de detaliere oferă de obicei servicii și mai avansate. Ele sunt adesea destinate renovării stratului de vopsea uzat semnificativ. De asemenea, pot implica o protecție suplimentară a vopselei după corectare cu straturi speciale sau folie PPF, care permite vopselei să rămână strălucitoare pentru o perioadă lungă de timp.

Detalii interne

 

Renovarea interiorului vehiculului are loc în mai multe etape. De obicei, începe cu o aspirare amănunțită a întregii cabine, inclusiv a orificiilor de aerisire, a compartimentelor de depozitare, a suporturilor pentru centura de siguranță, a ceasurilor, a consolei centrale și a nișurilor din portbagaj. Următorul pas este curățarea tuturor suprafețelor cabinei. 

Tapițeria murdară a scaunelor, canapelelor sau ușilor poate necesita, de asemenea, spălare . Pregătirile speciale vă permit să păstrați toate elementele de cabină curățate. Datorită acestui fapt, efectele lucrării vor fi vizibile mult mai mult timp.